ΚΟΣΜΟΣ

,

 

Κύμα κούρδων προσφύγων στην Τουρκία με φόντο

την επίθεση των τζιχαντιστών

Κύμα κούρδων προσφύγων στην Τουρκία με φόντο την επίθεση των τζιχαντιστών
Την περίπλοκη δυναμική της κρίσης ειδικά για την Άγκυρα δείχνει με τον τραγικότερο τρόπο το κύμα Κούρδων στη μεθόριο   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αγκυρα
Έως τους 130.000 υπολογίζεται ότι έχει φτάσει μόνο το τελευταίο διήμερο ο αριθμός Κούρδων της βόρειας Συρίας που προσπαθούν να διαφύγουν στην Τουρκία καθώς οι τζιχαντιστές επεκτείνουν τον έλεγχό τους.
Κλειστά τα περισσότερα συνοριακά περάσματα από την τουρκική πλευρά, την ώρα που οι πρόσφυγες διηγούνται φρικιστιακές εκτελέσεις από τους μαχητές της ISIS και η Άγκυρα ανησυχεί από το κάλεσμα των Κούρδων της Συρίας και προς το PKK για υποστήριξη.
Οι τζιχαντιστές του ISIS προσπαθούν να καταλάβουν το συριακό Αΐν αλ Αράμπ -ή Κομπανί, στα κουρδικά- στα σύνορα με την Τουρκία, καταλαμβάνοντας δεκάδες χωριά στην εκστρατεία προς την πόλη και αναγκάζοντας τον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής να διαφύγει προς την Τουρκία.
Ο τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι ανήλθε στους 130.000 ο αριθμός των Κούρδων που έχουν φτάσει στη μεθόριο. Νωρίτερα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες είχε κάνει λόγο για 100.000 άτομα.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Συγκριτικά, από το ξέσπασμα του τριετούς και πλέον εμφυλίου στη Συρία, ο αριθμός όσων προσφύγων έχει δεχθεί η Τουρκία φτάνει σχεδόν τους 850.000. Η Ύπατη Αρμοστεία σημείωσε ότι δεν έχει καταγραφεί τέτοια κατακόρυφη αύξηση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Με ακόμη μεγαλύτερη σαφήνεια δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας οι μαρτυρίες των Κούρδων: Πρόσφυγες περιγράφουν πώς είδαν με τα μάτια τους συγγενείς τους να πυροβολούνται από τους τζιχαντιστές και πώς, σε τουλάχιστον μία περίπτωση, μαχητές επιδείκνυαν δύο κομμένα κεφάλια στους κατοίκους για να τους τρομοκρατήσουν.
Μαρτυρίες θέλουν τους μαχητές της ISIS να μην διστάζουν να πυροβολούν ακόμη και εναντίον όσων εγκαταλείπουν τα χωριά για την Τουρκία.
Οι Κούρδοι της Συρίας είχαν απευθύνει κάλεσμα στους Κούρδους της ευρύτερης περιοχής -δηλαδή τόσο εκείνους του Ιράκ όσο και εκείνους της Τουρκίας- να ενισχύσουν τη μάχη για την υπεράσπιση του Αΐν αλ Αράμπ.
Η έκκληση απευθύνηθηκε και στο PKK. Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις της Κυριακής έγιναν για να εμποδιστούν κούρδοι μαχητές να περάσουν από την τουρκική πλευρά στη συριακή, για να πολεμήσουν κατά της ISIS.
Στην απόπειρα να εμποδιστεί η ροή κούρδων μαχητών προς τη Συρία αποδίδει η Άγκυρα και το κλείσιμο περασμάτων στη μεθόριο.







Ξεκίνησαν τα γυρίσματα στο Sibenik της Κροατίας! 

γυρίσματα στην κροατική πόλη Σιμπένικ για την 5η σεζόν του Game of Thrones ξεκίνησαν χθές, και αρκετοί από τους ηθοποιούς της σειρά ήταν σε ετοιμότητα για την κινηματογράφηση.

Το Slobodnadalmacija.hr κοινοποίησε πολλές φωτογραφίες από την σκηνή που γυρίστηκε μπροστά από τον ιστορικό καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου.

Η σκηνή που γυρίστηκε περιλαμβάνει τον Mark Gatiss ως Tycho Nestoris, τον Roger Ashton Griffiths, ως Mace Tyrell, και τον Ian Beattie ως Ser Meryn Trant.

Οι ηθοποιοί φορούν τις ίδιες στολές, όπως όταν έγιναν τα γυρίσμαρα στην προκυμαία της Kastel Gomilica, έτσι αυτό μπορεί να είναι μια συνέχεια αυτής της σκηνής.

Τα γυρίσματα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι στις 23 Σεπτεμβρίου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα γυρίσματα.






































 

 





Αδιόρθωτα τα… διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ! Καμιά μείωση δεν είδαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων


φορος-ακινητα

Με αγωνία περίμεναν σήμερα χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να δουν τα καινούργια εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων με την ελπίδα πως η «λυπητερή» θα ήταν κατά πολύ βελτιωμένη και δεν θα αναγκάζοντας να κληθούν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά που είχαν αντικρύσει στους λογαριασμούς τους στο taxisnet, ωστόσο μάλλον διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τους.
Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων ήδη «καταγγέλλουν» πως στα νέα ηλεκτρονικά «μπιλιετάκια» από την εφορία δεν έχουν διαπιστώσει καμία μείωση στο φόρο αν και είδαν αλλαγές … στην αντικειμενική αξία των ακινήτων τους!
Παρά τα όσα άκουγαν όλες αυτές τις μέρες και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν είδαν έκπτωση ούτε ενός ευρώ στον ΕΝΦΙΑ και θα κληθούν να βάλουν πλέον βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Επισήμως από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από την εκκαθάριση προέκυψε ότι για τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, οι χαμηλότερες πλησιέστερες τιμές του αντικειμενικού συστήματος που χρησιμοποιήθηκαν για να βγει ο φόρος κατά την εκκαθάριση της 1ης Αυγούστου, ήταν και οι χαμηλότερες δυνατές για το συγκεκριμένο ακίνητο.
Τα νέα εκκαθαριστικά, αφορούν στους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε μια από τις τέσσερις κατηγορίες:
(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και Εν.Φ.Ι.Α.
(β) εξαίρεση από το φόρο ακινήτων που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,
(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και
(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ προαναγγέλλει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης
Φοροελαφρύνσεις, και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης.
«Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί και ονομαστικά, αλλά όχι άμεσα, θα μειωθεί ως ποσοστό του ΑΕΠ γιατί θα αυξάνεται το ΑΕΠ», τόνισε χαρακτηριστικά στο Mega.
Επιπλέον, τόνισε πως έχει τεθεί ένα πακέτο φοροελαφρύνσεων στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε πως «η μεγάλη γκάμα των πιο οδυνηρών μέτρων και αυτών που πραγματικά θα έπλητταν το βιοτικό επίπεδο του κόσμου έχουν αποκλειστεί».


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ!!!!!!!!


Παραλίμνι: Μαθητές ξύρισαν τα κεφάλια τους για να συμπαρασταθούν σε συμμαθητή τους





Χαρά και συγκίνηση χάρισαν οι μαθητές του Xenion High School στο Παραλίμνι, σε συμμαθητή τους που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

Ο 12χρονος Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος έχασε τα μαλλιά του από τη χημειοθεραπεία, πήρε σήμερα το πιο όμορφο δώρο που θα μπορούσε να του προσφέρει κανείς. Ένα δώρο που άγγιξε βαθιά τη ψυχή του, αφού ένιωσε ότι δεν είναι μόνος στον αγώνα που δίνει με τον καρκίνο.

Γύρω στις 10 το πρωί, η αυλή του σχολείου του γέμισε από δεκάδες μαθητές που άνοιξαν  μια μεγάλη αγκαλιά για τον Αντώνη, ξυρίζοντας τα κεφάλια τους.

Ο αδερφός του μικρού Αντώνη, Γιώργος, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά του σχολείου για την πρωτοβουλία τους, αναφέροντας ότι και ο αδερφός του, ο οποίος ντρεπόταν στην αρχή που δεν είχε μαλλιά, αλλά και ο ίδιος, πήραν δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Με τη σειρά της ευχαρίστησε τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους που έδωσαν την έγκρισή τους και η αδερφή του Αντώνη, Έλενα, δηλώνοντας ότι ο αδερφός της θα γίνει σίγουρα καλά με τόση αγάπη που έχει από παντού.












κάντε like    στην   σελίδα  μας .


10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα στον κόσμο

 

Στη βρετανική εξοχή ή στην παγωμένη Αυστρία, στη ρομαντική Γαλλία αλλά και στην ψυχρή Γερμανία, το δείπνο αποκτά άλλο ενδιαφέρον όταν λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα κάστρο. Ξενοδοχεία με ονομαστά εστιατόρια αλλά και μεσαιωνικά κάστρα που έγιναν γκουρμέ ρεστοράν, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες τους υπό το φως των κεριών και σε ένα περιβάλλον βγαλμένο από άλλη εποχή. Τοίχοι με πέτρα, σιδερένια πολύφωτα, μανουάλια και κηροπήγια, βαριά ξύλινα καθίσματα συνθέτουν ένα μαγικό περιβάλλον που μεταφέρει το δείπνο στον Μεσαίωνα. Τα περισσότερα από αυτά τα εστιατόρια αποτελούν σήμα-κατατεθέν της πόλης όπου βρίσκονται και δεν περνούν απαρατήρητα από ντόπιους και επισκέπτες που επιχητούν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία σε ένα διαφορετικό περιβάλλον από τα συνηθισμένα. Διάσημοι σεφ και μια μεγάλη λίστα από σπάνια κρασιά συμπληρώνουν το… μενού, που θα μείνει αξέχαστο.

1. The Fairmont Empress Hotel, Καναδάς

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

2. Hôtel de la Cité, Γαλλία


perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

3. Ruthin Castle, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

4. Château de Bagnols, Γαλλία

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

5. Peckforton Castle, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

6. Hotel Schloss Fuschl Resort and Spa, Αυστρία

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

7. Hotel Burg Wernberg, Γερμανία

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

8. Castel Monastero, Ιταλία

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

9. Swinton Park, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

10. The Fairmont Banff Springs Hotel, Καναδάς

perierga.gr - 10 όμορφα εστιατόρια σε κάστρα!

 

0 σχόλια to “ΚΟΣΜΟΣ”

Δημοσίευση σχολίου

 

Komitis News Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates