ΕΛΛΑΔΑ

,

Γι' αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μoναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ ξέρατε για την γλώσσα μας!


Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία...

Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο...
Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά). Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.

Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν.



Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας. Οι αριθμοί, τα σχήματα, η αρμονία και τα άστρα έχουν κάτι κοινό, έτσι αντίστοιχα τα μαθηματικά (αριθμοί) η γεωμετρία (σχήματα) η αρμονία(μουσική) και η αστρο-νομία (αστήρ=α-χωρίς- στήριγμα + φυσικοί νόμοιπου τα διέπουν) ήταν αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα, που με την συγκεκριμένη σειρά που αναφέραμε ήταν η σκάλα για την εξέλιξη (=εκ -του- έλικος, DNA) του νου-ψυχής προς τον Δημιουργό. Έναν Δημιουργό που δημιούργησε βάσει αυτών των τεσσάρων επιστημών. 27 σύμβολα-αριθμοί με αριθμητική αξία συνθέτουν το Ελληνικό Αλφάβητο, 3 ομάδες από 9 σύμβολα-αριθμούς η κάθε ομάδα, με άθροισμα κάθε ομάδας 45, 450, 4.500.

ΑΛΦΑ = 1+30+500+1= 532 =>5+3+2= 10 => 1+0= 1

ΕΝ = 5+50 = 55 => 5+5 = 10 => 1+0= 1

ΟΜΙΚΡΟΝ = 70+40+10+20+100+70+50= 360, όσες και οι μοίρες του κύκλου



Για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τα νοήματα των εννοιών των λέξεων της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσης πρέπει πρωτίστως να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την ίδια την Ελληνική γλώσσα.



Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία δεν είναι βασισμένη στο ότι κάποιοι απλά καθίσαν και συμφώνησαν να ονομάζουν ένα αντικείμενο «χ» ή «ψ» όπως όλες οι υπόλοιπες στείρες γλώσσες του κόσμου. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα μαθηματικό αριστούργημα το οποίο θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε.



Η αρχή των πάντων είναι το ίδιο το Ελληνικό Αλφάβητο (το οποίο φυσικά δεν το πήραμε από κάποιον άλλον όπως θα δούμε παρακάτω διότι εκ των πραγμάτων δεν γίνεται). Τα γράμματα του Ελληνικού αλφαβήτου στο σύνολο τους ήταν 33 όσοι και οι σπόνδυλοι, οι 5 τελευταίοι σπόνδυλοι (που παίζουν τον ρόλο της κεραίας) έχουν άμεση σχέση με τον εγκέφαλο και αντιστοιχούν στα 5 τελευταία άρρητα γράμματα τα οποία γνώριζαν μόνο οι ιερείς* ένα από αυτά ήταν η Σώστικα (ή Γαμμάδιον) η οποία στα λατινικά έγινε swstika και οι Ναζί το έκλεψαν και την ονομάσανε Σβάστικα. Το σύμβολο αυτό είναι του ζωογόνου Ηλίου (Απόλλωνα), οι Ναζί το αντέστρεψαν για να συμβολίσουν το αντίθετο του ζωογόνου Ήλιου, δηλαδή του σκοτεινού θανάτου.

Υπήρχαν ακόμα κάποια γράμματα τα οποία στην πάροδο του χρόνου καταργήθηκαν όπως το Δίγαμμα (F), Κόππα (Q), Στίγμα (S'), Σαμπί (ϡ)

Ο Πυθαγόρας μας ενημερώνει για τα 3 επίπεδα της Ελληνικής γλώσσας τα οποία είναι τα εξής:



1. ομιλών

2. Σημαίνον (α. σήμα, β. σημαινόμενο)

3. Κρύπτον (α. διαστήματα β. κραδασμός γ. λεξάριθμος δ. τονάριθμος)

-Το πρώτο είναι η ομιλία

-Το δεύτερο είναι η σχέση του σήματος με το σημαινόμενο που θα αναλύσουμε παρακάτω

-Το τρίτο είναι το διάστημα (απόσταση & χρόνος), ο κραδασμός (που αφυπνίζει τον εγκέφαλο μέσω ιδιοσυχνοτήτων από τους δημιουργηθέντες παλμούς - Παλλάδα Αθηνά) ο λεξάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με αριθμούς) και ο τονάριθμος (σχέση γραμμάτων και λέξεων με μουσικούς τόνους)

Το κάθε γράμμα αντιστοιχούσε σε έναν αριθμό, αλλά και σε έναν μουσικό τόνο άρα γράμμα=αριθμός=τόνος (μουσικός), πράγμα που φανερώνει ότι στη γλώσσα μας πίσω από τα γράμματα-λέξεις υπάρχουν αριθμοί (λεξάριθμοι) και μουσικοί φθόγγοι (τονάριθμοι).

Οι 4 αδελφές επιστήμες κατά τον Πυθαγόρα ήταν:

1. Αριθμοί (μαθηματικά)

2. Σχήματα (Γεωμετρία)

3. Μουσική (Αρμονία)

4. Αστρονομία

Οι επιστήμες αυτές είναι αλληλένδετες και βρίσκονται η μια μέσα στην άλλην όπως οι Ρωσικές μπαμπούσκες. Συνδυάστε τώρα το αλφάβητο που εσωκλείει αριθμούς και μουσικούς τόνους με τις 4 αυτές επιστήμες.



1.Αστρονομία= αστηρ + νόμος, α-στηρ = αυτό που δεν στηρίζεται, άρα αστρονομία= οι συμπαντικοί νόμοι που διέπουν αυτό που δεν στηρίζεται κάπου, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την μουσική (αρμονία), σχήματα (γεωμετρία) αριθμούς (μαθηματικά) και όλα αυτά με τον Αιθέρα ο οποίος περιβάλει τις ουράνιες σφαίρες.



2.Ο Πυθαγόρας άκουγε την αρμονία (μουσική) των ουρανίων Σφαιρών άρα μιλάμε μια γλώσσα η οποία έχει να κάνει με την ροή του σύμπαντος.



Η Ελληνική γλώσσα είναι η μοναδική η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για Η/Υ λόγω της μαθηματικότητας και μουσικότητας όχι μόνο του Αλφαβήτου-λέξεων, αλλά και των μαθηματικών εννοιών που γεννώνται π.χ. η λέξη ΘΕΣΙΣ γίνεται: συνΘεσις, επίΘεσις, κατάΘεσις, υπόΘεσις, εκΘεσις, πρόσΘεσις, πρόΘεσις, ανάΘεσις, διάΘεσις, αντίΘεσις κτλ κτλ αν τώρα αυτές τις λέξεις τις μεταφράσουμε στα Αγγλικά είναι εντελώς άσχετες μεταξύ τους.



Το ότι δεν γίνεται το Αλφάβητο να είναι αντιγραμμένο από κάπου αλλού φαίνεται από το ότι εν έτη 2300 π.Χ. (με μελέτες της Τζιροπούλου και άλλων και όχι το 800 π.Χ.) ο Όμηρος ήδη έχει στην διάθεση του 6.500.000 πρωτογενής λέξεις (πρώτο πρόσωπο ενεστώτα & ενικού αριθμού) τις οποίες αν τις πολλαπλασιάσουμε Χ72 που είναι οι κλήσεις, θα βγάλουμε ένα τεράστιο αριθμό ο οποίος δεν είναι ο τελικός, διότι μην ξεχνάμε ότι η Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα, ΓΕΝΝΑ.



ΑΝ συγκρίνουμε τώρα π.χ. την Αγγλική γλώσσα που έχει 80.000 λέξεις εκ των οποίων το 80% είναι Ελληνικές όπως μας ενημερώνει το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, και μετρήσουμε ότι αυτή η στείρα γλώσσα εξελίσσεται 1000 χρόνια, μπορούμε αβίαστα να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι ο Όμηρος παραλαμβάνει μια γλώσσα η οποία έχει βάθος στον χρόνο 100.000 π.Χ? 500.000 π.Χ.? ποιος ξέρει...

Όμως η απόλυτη απόδειξη είναι η ίδια η μαθηματικότητα της, η οποία δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη. Μην ξεχνάμε ακόμα το ότι ο Δημιουργός χρησιμοποιεί μαθηματικά για την δημιουργία, άρα η γλώσσα μας έχει αναγκαστικά σχέση με την πηγή (root-0/1).



Πριν όμως από το «Κρύπτον» υπάρχει το «Σημαίνον», δηλαδή η σύνδεση των λέξεων με τις έννοιες αυτών. Είπανε νωρίτερα ότι οι ξένες διάλεκτοι ορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας, δηλαδή κάποιοι συμφώνησαν ότι το τάδε αντικείμενο θα το ονομάσουν «Χ», κάτι που κάνει τις γλώσσες στείρες, άρα δεν μπορούν να γεννήσουν νέες λέξεις, άρα δεν υπάρχει μαθηματικότητα, άρα δεν δύναται να περιγράψουν νέες έννοιες που υπάρχουν στην φύση, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος εφόσον δεν μπορεί να περιγράψει μέσω των νέων λέξεων καινούριες έννοιες μένει στο σκοτάδι, έτσι οι νευρώνες του εγκεφάλου δεν γεννούν νέους εν αντιθέσει με όσους χρησιμοποιούν την Ελληνική. Πως θα μπορούσε π.χ. ο Άγγλος ή ο Γάλλος ή ο Χ, Υ με μια λέξη που έχει 10 έννοιες να περιγράψει με ακρίβεια άρα και σαφήνεια μια βαθύτερη έννοια; πόσο μάλλον τις πολλαπλές πλευρές αυτής; δεν μπορεί, να λοιπόν το γιατί όλα ξεκίνησαν εδώ. Το Σημαίνον λοιπόν είναι η σύνδεση του σήματος με το σημαινόμενο, δηλαδή η ίδια η λέξη είναι δημιουργημένη με τέτοιο τρόπο που περιγράφει την έννοια που εσωκλείνει μέσα της.



Παράδειγμα: Η ονοματοδοσία της λέξης ΚΑΡΥΟΝ (Καρύδι) προέρχεται από μια παρατήρηση της φύσης (όπως όλες οι λέξεις), δηλαδή όταν δυο κερασφόρα ζώα (Κριοί, τράγοι κτλ) τρα.κάρ.ουν με τα κέρ.ατα τους ακούγεται το «κρακ» ή «καρ», ο ήχος αυτός έδωσε το όνομα «κέρας» (κέρατο) το κέρας έδωσε το όνομα κράτα ή κάρα (κεφάλι) και το υποκοριστικό αυτού το Κάρυον (μικρό κεφάλι). το Κάρυον (καρύδι) μοιάζει καταπληκτικά με το ανθρώπινο κεφάλι και το εσωτερικό του με εγκέφαλο.


Το Υ είναι η ρίζα του ρήματος ΥΩ (βρέχω) όπου υπάρχει το Υ υπάρχει κοιλότητα (ή κυρτότητα) δηλαδή θηλυκώνει κάτι, η βροχή (υγρό στοιχείο) μπαίνει (θηλυκώνεται) μέσα στην γη.

Το μουσικό - αριθμητικό αλφάβητο δημιουργεί μουσικο - μαθηματικές λέξεις οι οποίες περιγράφουν αντίστοιχες έννοιες, οι οποίες προέρχονται από την παρατήρηση της φύσεως δηλαδή της Δημιουργίας άρα κατ επέκταση του ίδιου του Δημιουργού, αλλά η ερώτηση είναι πόσες χιλιετίες μπορεί να χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί αυτό το τέλειο μαθηματικό σύμπλεγμα που τα γράμματα είναι αριθμοί και συνάμα μουσικοί τόνοι και οι λέξεις δηλαδή το σύνολο των αριθμών και των μουσικών τόνων κρύβουν μέσα τους εκτός από σύνθετες μουσικές αρμονίες, έννοιες οι οποίες δεν είναι καθόλου τυχαίες αλλά κατόπιν εκτενέστατης παρατηρήσεως της φύσης;
Ευλόγως λοιπόν ο Αντισθένης μας υπενθυμίζει «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις»


ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ!!!ΑΜΦΙΠΟΛΗ!!!Ο ΤΑΦΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!!Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ!!!


Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Το να μιλήσεις για αυτό το μοναδικό ταφικό-μνημείο είναι εύκολο. Να πεις όμως ουσιώδεις και λογικές αλήθειες, αυτό είναι δύσκολο. Όχι όμως λόγω του “γρίφου”, που κάποιοι ισχυρίζονται πως καλύπτει την έρευνα, αλλά λόγω των γεωστρατηγικών συμφερόντων που υπάρχουν από πίσω και λόγω φυσικά του ανθελληνικού “λόμπυ” που κυβερνάει και ελέγχει τα πράγματα στην Ελλάδα.
Είναι η ώρα λοιπόν, να μάθουν ΚΑΙ οι Έλληνες την αλήθεια για το παγκόσμια μοναδικό και μεγαλοπρεπές Ταφικό ΜΝΗΜΕΙΟ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. Και λέω να μάθουν και οι Έλληνες, γιατί ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ εκτός από τους Έλληνες. Το γνωρίζουν οι αρχαιολόγοι της Ελλάδος, αλλά και αρχαιολόγοι του εξωτερικού. Το γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι Κυβερνήτες και οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, από τον Μεταξά μέχρι σήμερα. Αλλά κανείς δεν έδωσε ποτέ την εντολή της ανασκαφής, γιατί αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των ανθελλήνων και των Μασόνων που μας ελέγχουν.
Σε κανέναν δεν άρεσε δηλαδή η Ιδέα, της τεράστιας προβολής που θα έπαιρνε η Ελλάδα ανά τον κόσμο, μετά την ανασκαφή του ταφικού μνημείου, της μεγαλύτερης και ιστορικότερης παγκόσμιας μορφής, του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Μην βλέπετε που δείχνουν οι αρχαιολόγοι “ψύχραιμοι”. Τα ευρήματα μέχρι τώρα είναι απίστευτα , μοναδικά και πρωτόγνωρα για την παγκόσμια αρχαιολογία. Για να σας το πω σε μια πιο απλή γλώσσα, κοιτάζονται μεταξύ τους, για να βεβαιωθούν πως είναι αλήθεια αυτά που βλέπουν και δεν ζουν σε όνειρο. Δεν βλέπουν μόνο έναν ΤΑΦΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΜΝΗΜΕΙΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΗΡΩΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΜΑΝΤΕΙΟ. Βλέπουν ένα παγκόσμια ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΑΥΜΑ, όπως παγκόσμια ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ είναι και ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Γνωρίζουν πως θα βρούν τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από την ώρα που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκσκαφή. Όπως είπαμε είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, αλλά κανείς δεν το ξεκίναγε, διότι επικρατούσαν τα ανθελληνικά συμφέροντα.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ;; ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;
Όχι, όχι μην νομίζετε πως το κάνουν για το συμφέρον της Ελλάδος. Τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που βρίσκονται από πίσω και αποφάσισαν την εκσκαφή, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και εντελώς ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ. Αλλά πρίν ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ τις πληροφορίες μου, να δούμε τα πράγματα ένα ένα και να τα βάλουμε στη θέση τους.
Καλά δεν αναρωτήθηκε κανένας, γιατί να θέλουν ΤΩΡΑ οι καταστροφείς της Ελλάδος, να κάνουν την εκσκαφή του Τάφου του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;;; Γιατί τώρα αφού το γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες;; Μήπως νομίζετε πως τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον για τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;;
Και να κάνω και άλλη μία ερώτηση; Αν οριστικοποιηθεί πως είναι ο τάφος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, αυτό τι σημαίνει για τα Σκόπια ΞΕΡΕΤΕ;;;; Σημαίνει ΔΙΑΛΥΣΗ του ψευτοκράτους εντός 15 ημερών αφού θα τελειώσει γι’ αυτούς οριστικά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που πάνω σε αυτό θεμελίωσαν το ψευδοκράτος και τις όποιες διεκδικήσεις τους.
Και να κάνω άλλη μία ερώτηση; Οι κυβερνώντες μας, ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και τα λοιπά ΛΑΜΟΓΙΑ που αποφάσισαν τώρα την εκσκαφή, γιατι νομίζετε το έκαναν;; Για να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τα Σκόπια;; Και θα έκαναν μόνοι τους κάτι τέτοιο, στο ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΆΤΟ των ΗΠΑ;; Τους έχετε δηλαδή για τόσο “καρυδάτους Έλληνες”;;
Και θα κάνω και άλλη μία συγκεντρωτική ερώτηση: Πόσο νομίζετε μας αγαπούν οι λεγόμενοι “σύμμαχοί”μας;; Πόσο μας αγαπούν οι ΗΠΑ;; Πόσο η Γερμανία;; Πόσο τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη;; Πόσο οι γείτονες;; Πόσο η Τουρκία;; Πόσο η Αλβανία;; Πόσο τα Σκόπια;; Πόσο μας αγαπούν οι ομάδες των Αλβανών του UCK που είναι οπλισμένες στην Ελλάδα;; ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ: Απόρρητη έρευνα για τον UCC.
Κρύπτες όπλων και ομάδες των 5, προδίδουν την ύπαρξη τουΠόσο οι λαθροματανάστες και οι Τζιχαντιστές που είναι μέσα στο σπίτι μας;; Πόσο μας αγαπάει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μας;;
ΑΛΗΘΕΙΑ, μήπως έχετε αναρωτηθεί, πως ζούμε και υπάρχουμε ακόμα, με τόση “αγάπη” γύρω μας;; ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Εσείς θα απαντήσετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ στις ερωτήσεις που έκανα. Τώρα θα ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ τις πληροφορίες μου και θα τις συνδέσω με την εκσκαφή της Αμφίπολης, για να καταλάβουμε όλοι γιατί έγινε τώρα.
Από την αρχή του χρόνου, οι δύο γείτονες που έχουμε από ΠΑΝΩ μας, (Σκόπια-Αλβανία) δέχονται πολλές πιέσεις από τους “φίλους” και τους “συμμάχους” μας στο ΝΑΤΟ, να μας επιτεθούν. Ναι όπως το ακούτε. Να μας επιτεθούν στρατιωτικά. Από το 2012 το συζητάνε, αλλά τον τελευταίο χρόνο τους πιέζουν πολύ, ιδιαίτερα τα Σκόπια.
Τους διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη και να μην φοβούνται, γιατί ταυτόχρονα θα χτυπήσει και η Αλβανία και η Τουρκία και ο UCK που έχει οπλισμένες ομάδες μέσα στην Ελλάδα και οι Τζιχαντιστές με τους μετανάστες μέσα στις πόλεις. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Έτσι τους λένε. Αρκεί να κάνετε εσείς από ΠΑΝΩ την αρχή. Γιατί το λέει και η προφητεία του αγίου Κοσμά: “Αν πιαστεί ο πόλεμος από πάνω, τότε θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ”.
Οι Σκοπιανοί όμως παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΝ. Τους απείλησαν λοιπόν ανοιχτά πως αν δεν επιτεθούν στην Ελλάδα, Θα διαλυθούν σαν κράτος και θα προσχωρήσουν στην Αλβανία. Ταυτόχρονα έδωσαν εντολή να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στον Τύμβο της Αμφίπολης, που εδώ και δεκαετίες γνωρίζουν πως πρόκειται για τον τάφο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Τον έχουν “σαρώσει” με ακτίνες από δορυφόρο και γνωρίζουν πως οι θάλαμοι είναι επτά. Στον δε έβδομο υπάρχει κάτι που θα αφήσει άφωνη την ανθρωπότητα. Αρκεί να υπάρχει ακόμα η Ελλάδα, γιατί ο σκοπός των “φίλων” και των “συμμάχων” που μας “αγαπούν” είναι ένας: ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.
Η βοήθεια που προσφέρει η Ελληνική Κυβέρνηση στους επιτιθέμενους είναι αυτή: “ 27 Οκτ 2013 – Καταργούν πλήρως σε λίγες ημέρες το ένδοξο Β΄ Σώμα Στρατού, που τσάκισε τους Ιταλούς το 1940 … νικηφόρα ως την ηρωική Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου!”
Με εντολή του “πατριώτη” ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου, καταργείται το Β’ Σώµα Στρατού, που εδρεύει στη Βέροια και στο οποίο υπάγεται όλη η αφρόκρεµα των Ειδικών ∆υνάµεων, καταδροµείς, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες. Αυτή είναι η Βοήθεια που προσφέρουν οι προδότες της κυβέρνησης στους εχθρούς της Ελλάδος. ΑΦΟΠΛΙΣΜΌς των Εθνοφυλάκων της Μακεδονίας το 2012 και ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Βορείου Ελλάδος με κατάργηση του Β’ σώματος στρατού το 2013.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Η ΟΧΙ;;
Η Κυβέρνηση τους ανοίγει τον δρόμο για να επιτεθούν, και αυτοί ακόμα φοβούνται τους Έλληνες. Τώρα όμως με την ανασκαφή της Αμφίπολης κινδυνεύουν άμεσα να διαλυθούν ως κράτος, γι’ αυτό είναι επικίνδυνοι. Αν ακούτε λοιπόν ότι οι ανακοινώσεις των κατευθυνόμενων αρχαιολόγων και τα ΜΜΕ, μιλούν ότι πλησιάζουμε στον Μέγα Αλέξανδρο, ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Αν ακούτε ότι δεν μιλούν για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά για την Ολυμπιάδα, την Ρωξάνη, και οποιαδήποτε άλλη ηλιθιότητα τους κατέβει, ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ.
Αλλά για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ και με τις ηλιθιότητες περί Ολυμπιάδας, Ρωξάνης και με όλες τις υπόλοιπες τρίχες που διαδίδουν οι “παπαγάλοι”, σημειώστε τα εξής:
Η Ολυμπιάδα ότι ήταν το χρώσταγε στον Φίλιππο Β’. Ακόμα και το όνομα της το πήρε από την νίκη του Φιλίππου στους Ολυμπιακούς αγώνες το 356 π.Χ. Το κανονικό της όνομα ήταν Πολυξένη.
Ο Φίλιππος Β’ ο Μακεδών, κατά το συνήθειο της εποχής παντρεύτηκε και άλλες γυναίκες εκτός από την Ηπειρώτισα την Πολυξένη-“Ολυμπιάδα”. Παντρεύτηκε την Αυδάτα, την Φιλίνα, την Νικησίπολη, την Μήδα και είχε παιδιά από την Φιλίνα και την Αυδάτα, πριν από τον Αλέξανδρο. Και μόλις του είπε η Ολυμπιάδα ότι δεν είναι αυτός ο πατέρας του Αλέξανδρου, την ξαπόστειλε στην Ήπειρο και παντρεύτηκε μία Μακεδόνισσα την Κλεοπάτρα.
Η Ολυμπιάδα δεν ήταν αγαπητή στη Μακεδονία και είχε διωχθεί από τον Φίλιππο, με την κατηγορία της μοιχείας. Ζούσε από τότε στην πατρίδα της την Ήπειρο και μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, εξτράτευσε κατά των Μακεδόνων για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εγγονού της που τον είχε μαζί της στην Ήπειρο μαζί με την Ρωξάνη.
Όταν εκστράτευσε στην Μακεδονία, ο Κάσσανδρος με τον Μακεδονικό στρατό ήταν στην Αθήνα και έτσι χωρίς να βρεί αντίσταση, νίκησε εύκολα την Ευρυδίκη και τον Αριδαίο τους οποίους εφόνευσε άγρια. Διώχθηκε όμως από τον Κάσσανδρο, μόλις επέστρεψε από την Αθήνα και μετά από επτάμηνη πολιορκία στην οχυρωμένη παραθαλάσσια πόλη του Θερμαϊκού κόλπου Πύδνα, παραδόθηκε, αλλά ήταν τόσο εξαγριωμένοι οι Μακεδόνες μαζί της που την λιθοβόλησαν και την άφησαν ατιμωτικά άταφη να σαπίσει.
Ο τάφος της ΞΕΡΟΥΝ που βρίσκεται. Είναι στόν τύμβο “Τούμπα” στό μακρύγιαλο της Πύδνας και δεν έχει ακόμα ανασκαφεί. Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν, ο τάφος του Βασιλιά Φιλίππου Β’ του Μακεδόνα, που ήταν ο ισχυρότερος και επιφανέστερος Έλληνας της εποχής του, να είναι 45 τετραγωνικά μέτρα και μιάς από τις πιο μισητές γυναίκες του, να είναι όσο το Καλλιμάρμαρο;
ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΤΑΦΗ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;;;;;;;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
Και ο λόγος που αποφάσισαν να κάνουν τώρα την εκσκαφή οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ είναι ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των ΣΚΟΠΙΩΝ για να μας επιτεθούν και να “πιαστεί” το κακό από ΠΑΝΩ.
Παρακαλώ να το διαδώσουμε σε όλους τους Έλληνες
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής.





Θέμελης: Δυστυχώς ο τάφος στην Αμφίπολη έχει παραβιαστεί

Θέμελης: Δυστυχώς ο τάφος στην Αμφίπολη έχει παραβιαστεί

Οι τυμβωρύχοι έκαναν ζημιά, υποστήριξε ο καθηγητής Αρχαιολογίας Π. Θέμελης σχετικά με το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης και σχολιάζοντας τα νέα, εντυπωσιακά ευρήματα που εικόνες αυτών δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Το κεφάλι είναι προφανές ότι το σπάσανε και το πέταξαν στην άλλη γωνία, ανέφερε ο κ. Θέμελης στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και πρόσθεσε ότι "δυστυχώς ο τάφος έχει παραβιαστεί".

Όπως είπε, ο ίδιος είχε υποψιαστεί ότι είχε συληθεί ο τάφος "από τις ενδείξεις από τα σπασμένα κεφάλια των Σφιγγών, τα σπασμένα φτερά, την απουσία των συνδέσμων των σιδερένιων και στα χέρια ακόμα των Καρυατιδών έλλειπαν οι σύνδεσμοι".

Υποστήριξε ότι το μνημείο "ως αρχιτεκτόνημα είναι σημαντικό", όμως "υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρχει τίποτα μέσα" και εξέφρασε την αισιοδοξία μέσα στον τάφο να βρεθούν ζωγραφιές, τοιχογραφίες, τα οποία θα ήταν "σημαντικά στοιχεία".

Τον προβληματισμό του για την σπασμένη θύρα της εισόδου εξέφρασε ο κ. Θέμελης λέγοντας ότι "αυτή η μαρμάρινη πόρτα που έκλεινε ερμητικά τον νεκρικό θάλαμο που είναι και ωραία διακοσμημένη, είναι σπασμένη, βρήκαν κομμάτια, την κολλάνε τώρα και πολύ καλά κάνουν. Αλλά ποιος την άνοιξε; Ποιος την έσπασε;"

Όπως τόνισε πολλοί τάφοι παραβιάζονταν μετά τους ενταφιασμούς καθώς γνώριζαν ότι υπήρχαν θησαυροί μέσα, αυτό όμως δεν μειώνει την αξία του.

 

 

 

 

Η ΝΗΣΟΣ ΚΙΜΩΛΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΜΕΘΟΔΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στην Κίμωλο και σήμερα
 το πρωί ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγητρίας, 
επί τη ιερά μνήμη της Οσίας Μεθοδίας της εν τη νήσω ταύτη
 ασκητικώς διαλαμψάσης, παρουσία πλήθους Κιμωλίων 
και τη συγκινητική συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού  Σχολείου,
 του Γυμνασίου και Λυκείου, με επικεφαλής τους δασκάλους 
και καθηγητές τους, τούς οποίους συνεχάρη και ευχαρίστησε
 και προς τους οποίους διένειμε ευλογίες και τσάντες
 με αναλώσιμο σχολικό υλικό, προερχόμενο από την προσφορά 
προς την Ιερά Μητρόπολη της ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής
 Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ".    



Κίμωλος:Τιμώντας τη μνήμη της Οσίας Μεθοδίας

»  » μνημη, οσιας, κιμωλος, μεθοδιας
μνημη, οσιας, κιμωλος, μεθοδιας

« Κίμωλος:Τιμώντας τη μνήμη της Οσίας Μεθοδίας »

Η Κίμωλος γιόρτασε τη μνήμη της Κιμωλιάτισσας αγίας
 με όλη την κατάνυξη αλλά και την λαμπρότητα που της αρμόζει.
 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' μετέβη στο νησί και ιερούργησε
στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Οδηγητρίας, επί τη ιερά μνήμη
 της Οσίας Μεθοδίας της εν τη νήσω ταύτη ασκητικώς διαλαμψάσης,
παρουσία πλήθους Κιμωλίων και τη συγκινητική συμμετοχή
 των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και Λυκείου,
με επικεφαλής τους δασκάλους και καθηγητές τους, τούς οποίους συνεχάρη 



Συμφωνία με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς - σε εκκρεμότητα τα «κόκκινα» δάνειαΣυμφωνία με την τρόικα για τους πλειστηριασμούς - σε εκκρεμότητα τα «κόκκινα» δάνεια



Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν για τρόικα και ψήφο εμπιστοσύνης 

Εκβιαστικές πρακτικές τραπεζών για τα «κόκκινα» δάνεια καταγγέλλουν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια, Βρούτση και Αθανασίου με την τρόικα 

Κλείδωσε η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη 

Την Κυριακή η συνάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη με την Κριστίν Λαγκάρντ 

Με συμφωνία στο θέμα του κώδικα Πολιτικής Δικονομίας γενικά σε ό,τι αφορά την αρχική τιμή πλειστηριασμών των ακινήτων, αλλά με ανοικτά πολλά άλλα μέτωπα, όπως τα «κόκκινα» δάνεια, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρώτος γύρος της τελευταίας αξιολόγησης του μνημονίου από την τρόικα.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, ως προς τους πλειστηριασμούς ακινήτων για οφειλές προς το Δημόσιο, η τρόικα συμφώνησε τελικά να ξεκινούν στα 2/3 της αντικειμενικής τιμής, αντί του 1/3 που ζητούσαν οι δανειστές.

Σε δεύτερο στάδιο του πλειστηριασμού, η τιμή θα κατεβαίνει στο 1/2 και μετά, εφ' όσον δεν υπάρξει πράξη, θα λύνει το θέμα η Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις αντικειμενικές τιμές οι οποίες πρέπει να αλλάξουν, αλλά όπως είπε, το εμπόδιο είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εμπορικές τιμές και γι' αυτό θα πάρει χρόνο μέχρι να λυθεί το θέμα.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές 
Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η τρόικα θα δεχόταν να προχωρήσει άμεσα μια λύση από το υπουργείο Οικονομικών και σε δεύτερο στάδιο να λυθεί το θέμα των «κόκκινων» δανείων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Εν τω μεταξύ προς αναβολή οδηγείται η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων, καθώς η τρόικα υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή πρέπει να συνδυαστεί με την αντίστοιχη για τα «κόκκινα» δάνεια των φυσικών προσώπων.


Κριστίν Λαγκάρντ: «H Ελλάδα έχει ανάγκη προληπτικής στήριξης»

Κριστίν Λαγκάρντ: «H Ελλάδα έχει ανάγκη προληπτικής στήριξης»




                                 ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ 
Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace) καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου 2013, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.

Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη.

Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη - αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί - έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896 (Νέο Ημερολόγιο)














Για άλλη μια φορά ο Αντώνης Σαμαράς διάβασε ομιλία «επαγγελματικού τύπου» που του ετοίμασαν οι λογογράφοι του - Υποσχέθηκε αλλαγές, θέσεις εργασίας και ελαφρύνσεις χωρίς να εξηγήσει πως θα τα κάνει - Επιχείρησε άνοιγμα ενότητας σε Κ. Μητσοτάκη και Κ. Καραμανλή - Ομιλία εσωτερικού τύπου με αποδέκτη το κομματικό ακροατήριο


Ads by realdealAd Options
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση - όπως ισχυρίζεται - έκλεισε το θέμα των εκλογών με την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Σαμαράς εκφώνησε μια προεκλογική ομιλία και μάλιστα παλαιού τύπου και «παλιάς κοψιάς» θυμίζοντας πολιτικό της δεκαετίας του 1980.
Αν έπρεπε να μπει ένας τίτλος στην ομιλία του, αυτός θα ήταν: «Πολύ ''κακός'' για το... τίποτα!». Για άλλη μια φορά δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο, τίποτα συγκεκριμένο, παρα μόνον ευχολόγια και αοριστολογίες.
Aν και στο ξεκίνημα της ομιλίας του είπε ότι θα μας εξηγήσει πώς θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη μέρα των μνημονίων, κάτι τέτοιο δεν το ακούσαμε ποτέ!
Ο ίδιος δηλαδή είπε ότι στην πρώτη ομιλία της Χαλκιδικής μας εξήγησε πώς θα βγούμε από τα μνημόνια και σήμερα θα μας έλεγε ποια πορεία θα ακολουθήσει η χώρα μετά τα μνημόνια. Δυστυχώς κανείς δεν άκουσε πώς θα είναι η χώρα μετά τα μνημόνια, ούτε βεβαίως πως θα βγει η χώρα από τα μνημόνια.
Ήταν μια καθαρά «επαγγελματική ομιλία» γραμμένη από επικοινωνιολόγους παλαιάς κοπής την οποία ο Α. Σαμαράς βγήκε και διάβασε, απλά επειδή έπρεπε να την διαβάσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε κατά κύριο λόγο στο εσωτερικό του κόμματός του κι όχι στον ελληνικό λαό. Επι της ουσίας προσπάθησε να πείσει τους παρευρισκόμενους πως έκανε ότι μπορούσε. Για το λόγο αυτό υπογράμμισε ότι παίρνει δύναμη από τους παλιούς προέδρους της ΝΔ και αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και στον Κώστα Καραμανλή.
Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε και φράσεις του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή προκειμένου να «προκαλέσει» το συναίσθημα των παλαιών στελέχων της ΝΔ αν και αξίζει να τονίσουμε πως οι αρχές που υπηρέτησε ο Εθνάρχης ουδεμία σχέση έχουν με την σημερινή Νέα Δημοκρατία, ούτε βεβαίως και με τη Νέα Ελλάδα που οραματίζεται ο Αντώνης Σαμαράς.
Για άλλη μια φορά ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να πείσει ότι θα αλλάξει το οικονομικό μοντέλο της χώρας, χωρίς να μας πει ποιο θα είναι το νέο μοντέλο ανάπτυξης. Είπε απλά ότι θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σύμφωνα με εκθέσεις ξένων οίκων! Ο ίδιος δεν «ξεδίπλωσε» κάποιο σχέδιο της κυβέρνησης του για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Υποσχέθηκε ότι θα «αναστήσει» τα ναυπηγεία, χωρίς να πει πως θα το κάνει, υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει μαρίνες χωρίς να πει που θα βρει χρήματα, ενώ εκεί που ξεπέρασε κάθε όριο ορθολογισμού ήταν όταν υποσχέθηκε ότι σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα πουλάει φυσικό αέριο σε όλη την Ευρώπη και θα γίνει γεωστρατηγικός παίκτης στην περιοχή.
Το τραγικό στην ομιλία του είναι ότι για πρώτη φορά δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή προφανώς του είπαν οι σύμβουλοί του να μην αναφέρεται τόσο συχνά στην αξιωματική αντιπολίτευση. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του αναλώθηκε σε κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο φωτογράφισε.
H ομιλία του περιείχε τις κλασικές παλαιοκομματικές παροχές σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Για αυτή την προεκλογική περίοδο ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις στους επιτηδευματίες και στους αγρότες.
Παράλληλα χρησιμοποίησε λέξεις - κλειδιά που χτυπούν στο θυμικό των Ελλήνων όπως «απακατάσταση κοινωνικών αδικιών», «πολίτες που μάτωσαν», «νοικοκυραίοι», «θα στηρίξουμε τους αγρότες», λέξεις που μυρίζουν εκλογές και παραπέμπουν σε «μπαλκονάτες» ομιλίες της δεκαετίας του 1980.
Εν κατακλείδι γίνεται αντιληπτό και μετά τη σημερινή εκδήλωση ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και οι εκλογές είναι μονόδρομος.
ΥΓ: Οι παλιοί επικοινωνιολόγοι έλεγαν πως αν θες να μάθεις αν πήγε καλά μια ομιλία, ρώτα τους παρευρισκόμενους τι συγκράτησαν από αυτά που άκουσαν.... Αν δεν συγκράτησαν τουλάχιστον τρία πράγματα η ομιλία είναι αποτυχημένη.
Διαβάστε επίσης: 





Δυστυχώς άσχημα νέα: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ για το 

ταφικό μνημείο της Αμφίπολης!



«Κοσκινίζουν το χώμα και δεν έχουν βρει ούτε ένα καρφί»...
Ποια γεγονότα οδήγησαν τους αρχαιολόγους σε αυτό το συμπέρασμα. Βέβαιη για τη σύληση του τάφου στο λόφο Καστά, είναι η επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Ρωμιοπούλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουν βγάλει τόσα χώματα έξω από τον τάφο, κιβώτια ολόκληρα, τα οποία ξέρω καλά ότι τα κοσκινίζουν.

Τίποτα δεν βρήκαν, κάποιες ενδείξεις; Γιατί δεν μας λένε; Δεν βρήκαν ούτε καρφιά; Τα καρφιά είναι πραγματικό στοιχείο. Όταν βρίσκεις καρφιά, και μάλιστα μεγάλα, αμέσως λες “έχουμε ξύλινο φορείο”». Προτού ο νεκρός παραδοθεί στην πυρά τον εναπόθεταν σε ξύλινη κλίνη ή φορείο όπου επάνω υπήρχε ένα στρώμα πουπουλένιο ντυμένο με πολύτιμα υφάσματα, υφασμένα στον αργαλειό. Ο νεκρός ήταν στολισμένος με χρυσοΰφαντα υφάσματα.

«Η τελετουργία της καύσεως λάμβανε χώρα ή κοντά στον τάφο ή επάνω στον τάφο, στην οροφή του, όπως τη βρήκαν στη Βεργίνα, ή κάπου πίσω από τον τάφο, όπως τη βρήκα εγώ στα Λευκάδια, ή μπορεί ακόμα πιο μακριά από τον τάφο», αναφέρει η Κ. Ρωμιοπούλου. Στην πυρά εναπόθεταν την κλίνη με το νεκρό και τα κτερίσματα, δηλαδή κοσμήματα, αγγεία και άλλα αντικείμενα, ό,τι θεωρούσαν πολύτιμο, διότι υποτίθεται ότι διά της καύσεως συνόδευαν το νεκρό στη μετέπειτα ζωή του.

Τα υπολείμματα της καύσεως, τις στάχτες και τα κόκαλα του νεκρού, το μισοκαμένο χρυσό στεφάνι -με τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα πολλά στεφάνια είναι στραβωμένα γιατί έχουν υποστεί την πυρά- τα τύλιγαν σε ένα πολύτιμο ύφασμα και τα τοποθετούσαν σε λάρνακα. Ηταν ένα χρυσό κουτί, είτε ασημένιο αγγείο είτε μπρούντζινο, γιατί -μην ξεχνάμε- ήταν και τα μπρούντζινα σπουδαία αγγεία. Μπορεί σήμερα να τα βρίσκουμε σκουριασμένα και πράσινα, αλλά όταν τα έφτιαχναν άστραφταν σαν χρυσά.

Στη συνέχεια τοποθετούσαν τη λάρνακα στον τάφο, ποτέ πάνω στο έδαφος, αλλά μέσα σε ένα πέτρινο αγγείο. Μερικές φορές έχτιζαν στον τάφο και έναν πάγκο όπου τοποθετούσαν ορισμένα αγγεία. Στις άκρες της πυράς ορισμένα αντικείμενα έμεναν πιο ζωντανά. Επίσης όταν μιλάμε για σπουδαία πρόσωπα οι κλίνες τις περισσότερες φορές δεν ήταν απλές αλλά “ντυμένες” με ελεφαντοστό και μπρούντζινες διακοσμήσεις".

Αυτά τα στοιχεία κάνουν την κ. Ρωμιοπούλου σίγουρη ότι ο τάφος έχει συληθεί και όπως τονίζει στον Τύπο της Κυριακής συλημένος βρέθηκε και ο μακεδονικός τάφος που ανέσκαψε η ίδια στη ρίζα του λόφου Καστά, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. «Από πού μπαίνουν οι κλέφτες; Από την κορυφή. Άνοιξαν μια, δυο, τρεις τρύπες. Και βεβαίως όταν έφυγαν εισχώρησε το χώμα. Δεν δέχομαι την ερμηνεία πως το χώμα λειτουργεί ως στατικό στοιχείο. Το χώμα φαίνεται σαν κώνος στη μέση, δεν στηρίζει τους τοίχους.

Η αρχαιοκαπηλία έπρεπε να σταματήσει και θα σταματούσε μόνο αν γίνονταν συστηματικές ανασκαφές. Η περιοχή εκατέρωθεν του Στρυμόνα πάντα αποτελούσε πεδίο για τη δράση αρχαιοκαπήλων και τυμβωρύχων», λέει η Κ. Ρωμιοπούλου.



                                                 "  Μαζί    για   την   ζωή  "  
 Ηταν   το  μήνυμα  που  έδωσαν    σήμερα  χιλιάδες κόσμος    στην  Αθήνα στηρίζοντας  ο  κάθε ένας  με  τον    δικό  του   τρόπο  της γυναίκες   αυτές   που   δίνουν   την  μάχη  με  τον  καρκίνο    
μια  μέρα    αφιερωμένη   στης   γυναίκες που νόσησαν  και   νοσούν   με   καρκίνο   του  μαστού, αλλά  και  μια   γιορτή   ταυτόχρονα   με  το   πλίθος  να   ξεπερνά   τους   100 .000 δίνοντας  ένα   παλμό  μοναδικό  !!   
Συγκίνηση   για  της γυναίκες που  δεν   τα κατάφεραν..     άλλα   και   δύναμη !    τα  μηνύματα  που   έδωσαν   όλες  οι  γυναίκες  που  νοσούν ..  αλλά   με  δύναμη  το    ξεπερνούν    και  προχωράνε μπράβο σας   ηρωίδες !! 



                                  






Tεράστιος πύθωνας σέρνεται στην παραλιακή του Ρεθύμνου

pythonas1_0 
Μεγάλου μήκους φίδι, το οποίο οι ειδήμονες είπαν ότι είναι πύθωνας, εθεάθη να κόβει βόλτες στην παραλιακή του Ρεθύμνου. Ο ιστότοπος flashnews.gr ήταν εκεί και κατέγραψε με κάμερα τη βόλτα του ερπετού. Να σημειωθεί, ότι ο Σήφης ο κροκόδειλος εξακολουθεί να μην τσιμπάει στα δολώματα και να γυρίζει ελεύθερος στο φράγμα Ποταμών.


              

      Τέλος οι συλλήψεις για χρέη !




Οι συλλήψεις και οι ποινικές διώξεις όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη θα πάρουν τέλος μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά από νομοθετική ρύθμιση.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ προανήγγειλε το τέλος των ποινικών διώξεων για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο χωρίς όμως να βαρύνονται από πράξεις φοροδιαφυγής.

Παράλληλα ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε την αύξηση του χρονικού περιθωρίου διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών αλλά και τη δημιουργία ενός ακόμα ενδιάμεσου ανεξάρτητου φορέα, στον οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αμφισβητούν πράξεις της Φορολογικής Διοίκησης, πριν προσφύγουν τελικά στα δικαστήρια.

Όπως είπε ο κ. Μαυραγάνης, «ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο. Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές».


Επίσης ανάφερε, σύμφωνα με την Ημερησία, ότι η επιτάχυνση στην επίλυση των φορολογικών διαφορών και η μείωση του αριθμού των υποθέσεων που κρίνονται από τα διοικητικά δικαστήρια είναι σημαντικός παράγοντας για τη διευκόλυνση των επενδύσεων. Δεν είναι όμως ο μόνος.






Πάνω από έξι εκατ. Έλληνες απειλούνται ή βρίσκονται κάτω από τη φτώχεια

Ads by realdealAd Options
Στοιχεία που προκαλούν σοκ και περιγράφουν την πραγματική κατάσταση της χώρας περιλαμβάνει η νέα ενδιάμεση ΕΚΘΕΣΗ του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς αναφέρει ότι 6.300.000 Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή.
Είναι, δε, ενδεικτικό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τη χώρα μας στην τέταρτη χειρότερη θέση μεταξύ των 35 χωρών με βάση τους δείκτες ευημερίας και ποιότητας ζωής, χειρότερα ακόμα και από την Τουρκία.
Οι συντάκτες της έκθεσης με τίτλο «Πολιτικές ελαχίστου εισοδήματος στην ΕΕ και στην Ελλάδα: Μια συγκριτική ανάλυση» επισημαίνουν ότι η βαθύτατη οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια, «έχει σε σημαντικό βαθμό αποδιαρθρώσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας».
Προσθέτουν όμως πως, αντίθετα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εφαρμόζουν προγράμματα αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων, η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει οξύτατα φαινόμενα ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, βραδυπορεί. 
«Η ζήτηση για κοινωνική μέριμνα από την πλευρά των πολιτών είναι έντονη, ενώ η προσφορά από το κράτος χαρακτηρίζεται από αποσπασματικότητα και διοικητικές δυσλειτουργίες. Έτσι το δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας χαρακτηρίζεται από αναποτελεσματικότητα, ενώ παράλληλα δεν προβλέπεται αναπλήρωση των εισοδηματικών  απωλειών από την οικονομική ύφεση στο άμεσο μέλλον» τονίζουν, για να προσθέσουν πως «κοινωνικές ομάδες όπως, οι μακροχρόνιοι άνεργοι, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά  εργασίας, οι εργαζόμενοι χωρίς ασφάλεια, οι οικογενειάρχες με χαμηλό εισόδημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία χρήζουν ειδικής μέριμνας.
Πρόκειται για ομάδες που βιώνουν τη συσσώρευση χρεών, τη μείωση της αγοραστικής τους  δύναμης, τη μείωση των εισοδημάτων και την αύξηση των φόρων. Το Μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ήρθε στην Ελλάδα καθυστερημένα. 
Η πρώτη ανεπιτυχής προσπάθεια να θεσμοθετηθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (E.E.E.), έγινε το 2000 κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη. Το 2005 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στο Κοινοβούλιο δεύτερο σχέδιο νόμου για την καθιέρωση του Ε.Ε.Ε. το οποίο επίσης δεν προχώρησε, αναφέρει το Πρώτο Θέμα. 
Στην παρούσα μελέτη εξετάζονται οι πολιτικές ελάχιστου εισοδήματος στις χώρες της ΕΕ με ιδιαίτερη αναφορά στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και στα βασικά ζητήματα που αφορούν την υλοποίησή του».
Παρουσιάζοντας μάλιστα το τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες καταλήγουν και στο  εξής συμπέρασμα «Η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος μέλος που δεν έχει υλοποιήσει το μέτρο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος»
«Η Περίπτωση της Ελλάδας: Ανεργία και Φτώχεια»
Με βάση την ΕΡΕΥΝΑ που πραγματοποίησαν οι συντάκτες της έκθεσης, «2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού». 
Το 2013 το όριο φτώχειας ήταν 432 ευρώ το μήνα για ένα άτομο και 908 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.
Επιπλέον, 3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας.
Η Ελλάδα σύμφωνα με την Eurostat βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην ΕΕ των 28 κρατών-μελών όσον αφορά στον κίνδυνο φτώχειας. Επίσης, η χώρα μας συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) και προηγείται της Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, ενώ κατέχει την τέταρτη χειρότερη θέση ως προς το δείκτη χάσματος της φτώχειας μετά τις Ισπανία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Επιπλέον, επισημαίνουν την ανάγκη αναμόρφωσης των κοινωνικών επιδομάτων καθώς υποστηρίζουν πως «η ελληνική κοινωνική πολιτική βασίζεται στη χορήγηση επιδομάτων σε συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος. Αυτό έχει ωςαποτέλεσμα κάποιες κοινωνικές ομάδες να υπέρ-προστατεύονται και άλλες, που ενδεχομένως χρήζουν μεγαλύτερης ανάγκης, να βρίσκονται έξω από το δίχτυ κοινωνικήςασφάλειας. Η διατήρηση των πολιτικών αυτών -μεσούσης της κρίσεως- οδηγεί σε περαιτέρω όξυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων». 
Εξηγούν ότι η αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πολιτικής είναι επιτακτική και χρήζει βελτίωσης τόσο ως προς την αποτελεσματικότητα (δηλ. το ποσοστό κατά το οποίο βελτιώνεται το επίπεδο σχετικής φτώχειας) όσο και ως προς την αποδοτικότητα (δηλ. μείωση της ακραίας φτώχειας με την μικρότερη δαπάνη). 
Τα κύρια μέτρα ελάφρυνσης της φτώχειας στην Ελλάδα συνίστανται «στη χορήγηση επιδομάτων, τα οποία απευθύνονται σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος. Το βασικότερο από τα επιδόματα αυτά είναι το τακτικό επίδομα ανεργίας που χορηγείται υπό ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις με αποτέλεσμα ένα πολύ μικρό ποσοστό ανέργων να επωφελείται από αυτό. Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, το επίδομα ανεργίας  έλαβαν 233.000 άνεργοι όταν ο συνολικός αριθμός ανέργων ανερχόταν σε 1.355.000 άτομα, δηλαδή μόλις το 17% του συνόλου. Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 το ποσοστό των δικαιούχων μειώθηκε περαιτέρω στο 12%. Το 2001 θεσμοθετήθηκε το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας σαν συμπλήρωμα στο τακτικόεπίδομα ανεργίας (200 ευρώ μηνιαίως με συνολική διάρκεια 12 μήνες). 
Χαρακτηριζόταν από αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως ετήσιο εισόδημα του δικαιούχου κάτω από  12.000 ευρώ, ηλικία τουλάχιστον 45 ετών και ο δικαιούχος να έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας επί 12 μήνες. Ο νόμος 4093/2012, διεύρυνε τα κριτήρια επιλεξιμότητας για την χορήγηση του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, μειώνοντας την κατώτατη ηλικία από 45 σε 20 έτη (από το 2014), ενώ το μέγιστο επιτρεπόμενο ετήσιο εισόδημα μειώνεται από 12.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ (προσαυξημένο κατά 586 ευρώ για κάθε παιδί).
Επίσης, η Ελλάδα παρουσιάζει υψηλή συνταξιοδοτική δαπάνη και ταυτόχρονα εμφανίζει πολύ διευρυμένη φτώχεια των ηλικιωμένων.
Για τους ανασφάλιστους υπερήλικες προβλέπεται σύνταξη που χορηγείται από τον ΟΓΑ και η οποία χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό παρέχοντας ένα χαμηλό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. 
Ακόμα, τα επιδόματα αναπηρίας ήταν ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της φτώχειας τα οποία λόγω του στρεβλού συστήματος εξέτασης των αιτούντων κατέληγαν και σε μη πραγματικάδικαιούχους. Σε γενικές γραμμές, το κοινωνικό σύστημα ιστορικά έχει αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους του ενώ όπου έγινε προσπάθεια βελτίωσης μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων απέτυχε ακόμα περισσότερο».


Διαβάστε Περισσότερα στο: http://www.ekriti.gr/article/pano-apo-exi-ekat-ellines-apeiloyntai-i-vriskontai-kato-apo-ti-ftoheia#ixzz3EKoMp9bX 
Follow us: @ekriti_gr on Twitter | ekriti.gr on Facebook



SOS ανοιχτά της Πάφου! Κίνδυνος ναυαγίου για πλοιάριο με 300 μετανάστες (ΦΩΤΟ - ΧΑΡΤΗΣ)

 

- Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των 300 προσφύγων κατά πάσα πιθανότητα από τη Συρία, ανάμεσα στους οποίους και πολλά γυναικόπαιδα
- Στις 06:25 π.μ. στάλθηκε το σήμα κινδύνου από το πλοιάριο που έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πάφου
- Λόγω της θαλασσοταραχής το ταχύπλοο σκάφος που απέπλευσε από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου επέστρεψε
- Έφτασε στην περιοχή το Filoxenia και γίνονται οι σχεδιασμοί για την επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης των 300 προσφύγων κατά πάσα πιθανότητα από την Συρία ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά γυναικόπαιδα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), έλαβε σήμερα στις 06:25 π.μ., σήμα κινδύνου μέσω ασυρμάτου από μικρό σκάφος το οποίο έπλεε περί τα 50 Ναυτικά Μίλια ΝΔ της Πάφου. Στο σκάφος επιβαίνουν γύρω στα 300 άτομα και απαιτείται η περισυλλογή και διάσωσή τους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.


Το πλοίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από τη Συρία με επιβαίνοντες άμαχους πρόσφυγες. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης οργάνωσε από το πρωί άμεσα επιχείρηση με συμμετοχή πτητικών και πλωτών μέσων της Δημοκρατίας και παραπλέοντων πλοίων.

Στο μεταξύ λόγω της θαλασσοταραχής το ταχύπλοο σκάφος που απέπλευσε από το λιμανάκι της Κάτω Πάφου επέστρεψε ενώ η προσέγγιση του κρουαζερόπλοιου «Φιλοξένια» στο πλοιάριο έγινε κατορθωτή γύρω στις 13:30 και πλέον γίνονται σχεδιασμοί για να υλοποιηθεί η επιχείρηση διάσωσης.

Παράλληλα έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε προβλεπόμενο χώρο, σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο της Δημοκρατίας και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

«Αν κινδυνεύσουν ζωές, θα γίνει επιχείρηση διάσωσης»

Οι υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται σε κινητοποίηση και παρακολουθούν το θέμα με το πλοιάριο που μεταφέρει μετανάστες ανοικτά της Πάφου, και σε περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές θα αναληφθεί επιχείρηση διάσωσής τους, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.

Ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι "οι υπηρεσίες του κράτους έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα σχέδια".

"Έχει γίνει αναγνώριση της κατάστασης, έχουν δοθεί οδηγίες σε πλοίο το οποίο προσεγγίζει το καράβι στο οποίο βρίσκονται οι λαθρομετανάστες και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προκειμένου, εάν χρειαστεί, να επέμβουμε για να γίνει η περισυλλογή και μεταφορά τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας", ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι "όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί, προετοιμάζονται ούτως ώστε, εάν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ανθρώπων, να γίνει περισυλλογή τους και μεταφορά τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας".

Απαντώντας ερωτήσεις, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι "παρακολουθούμε την κατάσταση", προσθέτοντας ότι "αυτή τη στιγμή ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας παρακολουθούν την κατάσταση".

"Αν χρειαστεί, θα αναληφθεί επιχείρηση διάσωσης τους", σημείωσε ο κ. Φωκαϊδης.

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι "η διαδικασία προβλέπει ότι σε περίπτωση που κινδυνεύουν ζωές έχουμε ευθύνη, είναι στο χώρο έρευνας και διάσωσης μας, και θα πρέπει να περισυλλεγούν".

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να επιβεβαιώσω εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, αλλά λαμβάνουμε όλα τα άμεσα μέτρα. Παρακολουθούμε την κατάσταση", επεσήμανε, προσθέτοντας ότι "εάν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, τότε είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε".

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Φωκαϊδης είπε ότι "σε περίπτωση που δεν υπάρχει κίνδυνος ζωής και φύγει έξω από τον δικό μας χώρο ευθύνης, δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να πράξουμε".

Πηγή : Εδώ

 Μνημόσυνο για το ''EXPRESS SAMINA'' την Παρασκευή...


Ενημερώνουμε τους πολίτες και τους αναγνώστες μας, πως την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, συμπληρώνονται δεκατέσσερα (14) χρόνια από τη σοβαρότερη θλιβερή ναυτική τραγωδία  που συνέβη ποτέ στην Ελλάδα...
με το ναυάγιο του “EXPRESS SAMINA”  και την απώλεια 81 ανθρώπων ,μεταξύ των οποίων και 25 συμπατριωτών μας από τη Σάμο!

Με αφορμή αυτή τη θλιβερή ημέρα για το νησί μας, η ηλεκτρονική μας  εφημερίδα «ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ», μέλος του Ομοιογενή Δημιουργικού Ομίλου Σάμου, ανήμερα της επετείου, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στις 12 το μεσημέρι, θα τελέσει μνημόσυνο για τα θύματα του ναυαγίου.

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η λειτουργία, θα είναι στο Λιμάνι του Μαλαγαρίου στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Προσκαλούνται οι συγγενείς των θυμάτων, σύλλογοι, φορείς και επίσημες αρχές, όπως τιμήσουν τη μνήμη των άτυχων συμπατριωτών μας.


Προκλητική η συνέντευξη  του Ανωνη Ρεμου !  τέτοιες ώρες που δοκιμάζετε η Ελλαδα μας ντροπη !                                 

                                              

Αντώνης Ρέμος: “Ο Σαμαράς κράτησε όρθια την Ελλάδα”

ντροπή  να λέγονται τέτοια  λόγια   προκλητικά    τη στιγμή  που  υποφέρει  ο Ελληνας  οπό τους  (ανθρώπους)  που  έχουν οδηγήσει  την  Ελλαδα  μας στην  απόλυτη εξαθλίωση !!!  
μάλλον πως η σχέσεις είναι ξεκάθαρες  σε  όλα  τα  επίπεδα .. απλά ο  κόσμος  Αντωνη δεν ξεχνά !!!τιμωρεί !!! και ο  χειμώνας μεγάλος !! 



“Ο Σαμαράς κράτησε όρθια την Ελλάδα”

Εντονα προβληματισμένος για όσα συμβαίνουν γύρω μας, ο Αντώνης Ρέμος δηλώνει πολιτικοποιημένος και όχι φανατικός κάποιου συγκεκριμένου κόμματος. Εχει άποψη και τολμάει να την πει.

Παρακολουθείς την πολιτική;
Βεβαίως. Δεν γίνεται να μην την παρακολουθώ. Οφείλουμε όλοι να γνωρίζουμε τι γίνεται. Πρέπει να πάψουμε να είμαστε πρόβατα.

Το 2012 είχες βρεθεί και σε μια ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Τον στηρίζεις;
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι προσωπικός μου φίλος και χαίρομαι που έχει αποστομώσει πολύ κόσμο. Με τις πρωτόγνωρες θυσίες των Ελλήνων, τους ελιγμούς που έκανε και με τη συμβολή των πολιτικών δυνάμεων που συνέπλευσαν μαζί του κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα στα δυσκολότερα χρόνια της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, διαψεύδοντας τους μεγαλύτερους καταστροφολόγους του κόσμου.

Η γνώμη σου για τον Αλέξη Τσίπρα;
Κάνει αντιπολίτευση, αλλά πολλές φορές με ακραίο τρόπο. Ισως να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός -και γιατί όχι; Αλλά θεωρώ ότι πολλές φορές κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα με τις δηλώσεις του. Βέβαια, τους πολιτικούς τους φτύνεις και λένε ότι ψιχαλίζει. Δεν δέχομαι από ένα νέο παιδί, όπως είναι ο Αλέξης ο Τσίπρας, να λαϊκίζει, όπως οι κλασικοί πολιτικοί του παρελθόντος.


Αυτό σίγουρα δεν τό’ξερες!Η τηλεοπτική Ματίνα Μανταρινάκη Δουλεύει σήμερα στο . . .

 

Η Καλιρρόη Μυριαγκού έγινε γνωστή…ως Ματίνα Μανταρινάκη μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης». 
Στην συνέχεια μπορεί ν’ ακολούθησαν και άλλοι ρόλοι, αλλά αυτός την καθιέρωσε,αφού το σίριαλ παίζει ακόμα. Μετά την τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση στην «Νταντά», η Καλιρρόη απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα και έχει αφοσιωθεί στο θέατρο. Η ηθοποιός δεν πραγματοποιεί συχνά δημόσιες εμφανίσεις,αλλά ο φωτογραφικός φακός του gossip-tv.gr την απαθανάτισε στο Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

 

 

Εύβοια: Ο γάμος που έγινε εφιάλτης για τη νύφη - Ο γαμπρός δεν παντρεύτηκε από αγάπη!

 Εύβοια: Ο γάμος που έγινε εφιάλτης για τη νύφη - Ο γαμπρός δεν παντρεύτηκε από αγάπη! 

 

Οι συγγενείς της γυναίκας ανιδρούσαν από τη στιγμή που τον γνώρισαν - Εκείνη επέμεινε και η εξέλιξη της υπόθεσης έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία...
Μία απίστευτη υπόθεση οικονομικής εκμετάλλευσης αποκαλύφθηκε σε χωριό της Χαλκίδας και έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην τοπική κοινωνία. Η τεράστια περιουσία που διέθετε η 70χρονη, ήταν το... λαχείο που κυνήγησε ο 48χρονος Χαλκιδέος, ο οποίος παντρεύτηκε την ηλικιωμένη στο δημαρχείο και στην συνέχεια έβαλε σε εφαρμογή το ύπουλο σχέδιο του.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν πέντε μήνες στο Βασιλικό και από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς της ηλικιωμένης είχαν αντίρρηση για αυτή την σχέση, διαισθανόμενοι προφανώς την σκοπιμότητα από την πλευρά του γαμπρού. Η 70χρονη επέμεινε και μάλιστα τον παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, ο οποίος κατέληξε σε εφιάλτη για την ίδια.
Όπως καταγγέλουν οι συγγενείς της νύφης, στο eviazoom.gr, ο 48χρονος άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό και μεταβίβασε στο όνομα του, τρία οικόπεδα και δύο σπίτια, ενώ στην συνέχεια εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητο που του είχε κάνει δώρο η ηλικιωμένη. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα και είναι θέμα ωρών να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του 48χρονου.

Πηγή: eviazoom


 

 

Αγώνας Δρόμου 5χλμ & Περίπατος 2χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Αγώνας Δρόμου 5χλμ & Περίπατος 2χλμ ενάντια στον καρκίνο του μαστού Greece Race for the Cure! Κυριακή 28/9, στο Ζάππειο! Θα είμαστε όλοι


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για πυρήνα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για πυρήνα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων που θα μπορούσαν να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές. Στο φως της δημοσιότητας έχουν έρθει και πληροφορίες για έρευνα σε εταιρία που χορηγούσε ψευδείς πιστοποιήσεις μηχανικών αεροσκαφών σε τζιχαντιστές.

Πληροφορίες λοιπόν έκαναν λόγο για εκπαίδευση τζιχαντιστών ως ιπτάμενων μηχανικών αεροσκαφών από εταιρία που έχει την έδρα της στο Μαρκόπουλο και σχολή στο εξωτερικό. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι ύποπτοι σπουδαστές έπαιρναν με το τσουβάλι της ειδοποιήσεις, πληρώνοντας 10.000 δολάρια.
Η αστυνομία από την άλλη, διαψεύδει ότι υπήρχε σχολή τζιχαντιστών στην Ελλάδα, μετά από σχετική έρευνα που έγινε.
Την ίδια ώρα, ύποπτες συλλήψεις έγιναν στην Εύβοια, με τρεις αλλοδαπούς που μετέφεραν υδράργυρο. Οι Βούλγαροι μετέφεραν σε φιάλη 900 γρ. υδραργύρου, ο οποίος κοστίζει 15.000 ευρώ το κιλό και χρησιμοποιείται και για την κατασκευή πολύ ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών.

Πηγή : Εδώ

Το μοναδικό ελληνικό νησί χωρίς τουρισμό

Το μοναδικό ελληνικό νησί χωρίς τουρισμό 

«Δεν υπάρχει κάτι που να μην αρέσει σε κάποιον σε αυτό το νησί, με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, το οικονομικό φρέσκο ψάρι και την εύκολη πρόσβαση από την ηπειρωτική Ελλάδα, που διαρκεί μόλις 15 λεπτά», γράφει ο συντάκτης του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.
Ο δημοσιογράφος κάνει μια εκτενή αναφορά στην Παμβώτιδα, τη λίμνη των Ιωαννίνων, και στο γραφικό νησάκι της λίμνης, που ωστόσο «δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο κύμα των τουριστών που ήρθαν φέτος στα ελληνικά νησιά», όπως σημειώνεται στο κείμενο.
«Το νησάκι δεν βρίσκεται ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο Ιόνιο, αλλά σε μια λίμνη κοντά στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία. Πριν από τα τέσσερα χρόνια, πριν δηλαδή χτυπήσει η οικονομική κρίση, ήταν ένας δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες. Τώρα, όμως, οι 300 μόνιμοι κάτοικοί του είδαν τις κρατήσεις να πέφτουν στο μισό. Έτσι, αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τις εργασίες τους, περιμένοντας κάποια στιγμή να τελειώσει η ύφεση», γράφει ο δημοσιογράφος.
Όπως σημειώνεται, πολλοί ντόπιοι μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ αλιείας και τουρισμού, επεκτείνοντας την εξαγωγή ψαριών στην Ανατολική Ευρώπη.

Πηγή :Εδώ

iPhone 6: Κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου στην Ελλάδα

iPhone 6: Κυκλοφορεί στις 24 Οκτωβρίου στην Ελλάδα 

Το νέο iPhone 6 θα γίνει διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
Το νέο smartphone της Apple, έκανε ντεμπούτο σήμερα σε ορισμένες χώρες ανά την υφήλιο. Ωστόσο, το ελληνικό κοινό πρέπει να περιμένει μέχρι την Παρασκευή, 24/10 για να αποκτήσει το δημοφιλές κινητό.
Το iPhone 6 θα κυκλοφορήσει, ως γνωστόν, σε δύο εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη οθόνη. Η «απλή» έκδοση θα εξοπλίζεται με οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το μεγαλύτερο iPhone 6 Plus θα έρχεται με οθόνη 5,5 ιντσών.

Πηγή: www.news.gr

 

 

 

 

Τα ελληνικά της Lady Gaga και το σχόλιό της για την κρίση

 Τα ελληνικά της Lady Gaga και το σχόλιό της για την κρίση 

Η πολυαναμενόμενη συναυλία της Lady Gaga στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 9, με την εκκεντρική σταρ να εμφανίζεται στη σκηνή με φτερά..
Η Lady Gaga χαιρέτησε το κοινό στα ελληνικά! "Για να σας δω Ελλάδα, Αθήνα", είπε αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα, ενώ έκανε και ένα σχόλιο για την κρίση λέγοντας πως αφού επιβίωσαν η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας θα επιβιώσουν και οι Έλληνες.

 

 

 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ AEGEANDOCS (20-28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ)

 

act of killing 03 

Το Αιγαίο στα φτερά του ντοκιμαντέρ

Εντεκα νησιά, από τη Μυτιλήνη μέχρι τη Ρόδο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλής ποιότητας και φήμης ξένες ταινίες, αφιερώματα, αλλά και ελληνικές παραγωγές. Ανάμεσά τους το βραβευμένο «The act of killing» του Τζόσουα Οπενχάιμερ, που χθες, μέσω skype, τίμησε την ανακοίνωση του προγράμματος στο Γκέτε.
     
Tης Παρής Σπίνου
Mε το βραβευμένο με Bafta 2014 και υποψήφιο για Οσκαρ συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Τζόσουα Οπενχάιμερ «The act of killing» ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη το 2o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs. Ο ίδιος ο τολμηρός σκηνοθέτης, μέσω skype από την Κοπεγχάγη, έκλεισε χθες την παρουσίαση του προγράμματος. Βέβαια, ενώ είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τη φωνή του καθαρά, βλέπαμε το πρόσωπό του με… διακοπές, καθώς η σύνδεση ήταν προβληματική, γεγονός που έκανε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Κώστα Σπυρόπουλο να αναφωνήσει: «Μα, ο Αντώνης Σαμαράς υποσχέθηκε από τον Σεπτέμβριο δωρεάν WiFi σε όλους!», σκορπίζοντας γέλιο στο ακροατήριο.

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης, που ζει τώρα στη Δανία, έπιασε το αστείο, ωστόσο δεν θέλησε να συνεχίσει με ελληνική πολιτική. Προτίμησε να μιλήσει για το «The act of killing», το οποίο εστιάζει σε έναν γηραιό «χασάπη» της Ινδονησίας, ο οποίος θεωρείται «εθνικός ήρωας» για την εκκαθάριση των κομμουνιστών την περίοδο 1965-66. Παρακολουθεί την άνετη ζωή του σήμερα και στη συνέχεια στήνει μια κινηματογραφική αναπαράσταση της γενοκτονίας, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί σε παρανοϊκές σκηνές βίας. «Ηθελα να κατανοήσει το μέγεθος της τραγωδίας, τον εφιάλτη που έζησαν τα θύματά του, έδωσα βάρος στο συναισθηματικό εκτόπισμα των πράξεών του», είπε ο Οπενχάιμερ για το ντοκιμαντέρ που σοκάρει, προβληματίζει και συγκινεί. Ας θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες βραβεύτηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ της Βενετίας το νέο του ντοκιμαντέρ «Τhe Look of Silence», φιλοσοφική συνέχεια του «The act of killing».

Αναμφίβολα η δουλειά του Oπενχάιμερ ταιριάζει γάντι με το περιεχόμενο του AgeanDocs 2014: κοιτά κατάματα την πραγματικότητα, χωρίς περιστροφές, ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα. Στη φετινή διοργάνωση (Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) προβάλλονται ορισμένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ, συνολικά 101 από 37 χώρες, τα οποία έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Κεντρική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου θα πλεύσουν και πάλι στα νησιά του Αιγαίου, σε 17 αίθουσες: στη Μυτιλήνη αλλά και στη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο, την Ικαρία, τα Ψαρά, τις Οινούσσες, τον Αϊ Στράτη, τους Φούρνους, τη Ρόδο και τη Σύρο.

Οι κάτοικοι, αλλά και οι σινεφίλ επισκέπτες θα ζήσουν, εντελώς δωρεάν, μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία. Δύο μεγάλα αφιερώματα θα γίνουν για τον ναζισμό-νεοναζισμό αλλά και για τον έρωτα, ενώ οι θεματικές ενότητες εκτείνονται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον εθελοντισμό, την οικολογία, ώς την αγάπη για τη ζωή και τις τέχνες. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα θα δοθούν τρία βραβεία (2.000 ευρώ το καθένα), αντίστοιχα στις κατηγορίες του ιστορικού, πολιτικού και κοινωνικού ντοκιμαντέρ, ενώ ακόμα ένα βραβείο προορίζεται για νέο δημιουργό. Από το πλούσιο πρόγραμμα δεν λείπουν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα: «Φτιάξε τη δική σου ταινία» και «Κριτική ταινιών».

Ο Οπενχάιμερ δεν θα τα καταφέρει να έρθει στο Φεστιβάλ, ωστόσο με την παρουσία του θα μας τιμήσει ο βραβευμένος με Οσκαρ, μάγος του animation, Tόμας Στέλμαχ, που θα παρουσιάσει στη Μυτιλήνη (21/9) την τελευταία του ταινία «Virtuos-Virtuel», ενώ παράλληλα θα οργανώσει και ημερίδα με θέμα «Animation and Documentaries», μαζί με τον επίσης διάσημο animator Παναγιώτη Ράππα.

Kαλεσμένοι είναι και πολλοί άλλοι ξένοι σκηνοθέτες: Ο Heikki Huttu-Hiltunen από τη Φινλανδία με την ταινία «The instrument of Himmler», η υποψήφια για Οσκαρ 2014 Sara Ishaq από την Υεμένη με την ταινία «Τhe Mulberry house», η Γερμανίδα Sybille Meder με την ελληνικού ενδιαφέροντος «The Island Bus», o Nazli Bayram από την Τουρκία («Ιnsan Kent city of people»), o Τοmislav Hristov από τη Βουλγαρία («Love and Engineering»), o Alessio Genovesse από την Ιταλία («EU13-The last frontier»), o Jaap Van Hoewijk από την Ολλανδία («Killing time») κ.ά.

Ραντεβού με το κοινό έχουν δώσει, μετά την προβολή των ταινιών τους, και οι Ελληνες σκηνοθέτες: Αννέτα Παπαθανασίου («Παίζοντας με τη φωτιά»), Ε. Περηφάνου-Μ. Σιδηροπούλου («ΘΕ.ΑΜΑ»), Β. Παναγιωτακόπουλος («Το παλατάκι των Αορίων»), Σ. Ψυλλάκης («Μικρές ιστορίες Ρομά»), Π. Κοσμίδης («Stairway to Τιτίκα»), Μ. Οικονόμου («Food for love»), Γ. Μισουρίδης («Σχετικά με το τέλος του κόσμου»), Ν. Μεγγρέλης («Πεθαίνοντας για την αλήθεια»), Β. Δούβλης («Στοργή στον λαό») κ.ά.

 

 

ΒΟΜΒΑ! "ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕ 2-3 ΜΕΡΕΣ"! ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Ο άνθρωπος που, όπως λέει, από μικρή ηλικία προαισθάνεται την έλευση μεγάλων σεισμών. Ίσως να είναι ο μοναδικός Έλληνας, πάντως δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει αυτό το χάρισμα. Μια Αμερικανίδα, η Σάρλοτ Κίνγκ έχει παρόμοια αρετή διαίσθησης των επερχόμενων σεισμών. Ο Μύρωνας Μυριαλλής προέβλεψε και τον σεισμό του 1999 στην Πάρνηθα.
Τότε μάλιστα, είχε γίνει ντόρος γύρω από το όνομά του, ο δε Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε προβάλει την περίπτωσή του από την εκπομπή "Ζούγκλα". Ο δε σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ενώ αρχικά είχε φανεί να στηρίζει τον Μύρωνα Μυριαλλή τελικά άλλαξε... ρότα! Ο Μύρωνας Μυριαλλής ωστόσο δεν είχε βγει στα κανάλια γιατί "γνωρίζω ότι θα με χαρακτήριζαν γραφικό και ότι media αλλά και επιστήμονες θα προσπαθούσαν να με γελοιοποιήσουν". 
Προσπάθησε να θωρακίσει τον εαυτό του και καλά έκανε, μια και στην Ελλάδα ακόμη και επιστήμονες διαπομπεύουν (βλέπε Βάσω Αποστολοπούλου από Αυστραλία), δεν θα διακωμωδούσαν έναν πολίτη που εμφανίζεται να έχει το χάρισμα της πρόγνωσης σεισμών;



Ο 43χρονος σήμερα "ερευνητής" όπως αποκαλεί τον εαυτό του, μίλησε στην εφημερίδα μας(Παρατηρητης) για το έντονο προαίσθημα που έχει για μεγάλο σεισμό που θα χτυπήσει τη χώρα μας. Ο ίδιος μας λέει: "Ο σεισμός θα χτυπήσει μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμώ ότι θα βρίσκεται ανάμεσα στο Αίγιο και την Πάτρα, ο δε σεισμός θα έχει ισχύ 5,2 έως 5,9 ρίχτερ, για να μην πω πάνω από 6 βαθμούς. Μακάρι να κάνω λάθος", υπογραμμίζει, ευχόμενος προφανώς να μην υπάρχουν ζημιές και θύματα! 
Ως εφημερίδα κρατούμε τις επιφυλάξεις μας, ωστόσο είναι χρέος μας να καταγράψουμε την είδηση! 




Πυρκαγιά κατάστρεψε κτηνοτροφική μονάδα στον Τύρναβο

 Πυρκαγιά κατάστρεψε κτηνοτροφική μονάδα στον Τύρναβο

Πολλές αποτεφρώσεις προβάτων και ζημιές στην εγκατάστασή της

Πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστη αιτία χθες σε κτηνοτροφική μονάδα στον Τύρναβο.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν 1.000 αχυρόμπαλες, 300 πρόβατα, ένας γεωργικός ελκυστήρας και να σημειωθούν σοβαρές ζημιές στην εγκατάσταση.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Λάρισας.

0 σχόλια to “ΕΛΛΑΔΑ ”

Δημοσίευση σχολίου

 

Komitis News Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates