ΣΥΝΤΑΓΕΣ

,

 

Φιλέτο ψαριού στο φούρνο με ριζότο ντοματας
 
 



 

 
Λίστα Συστατικών
 
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 μικρό λάχανο (περίπου 500 g)
5 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
400 g ρύζι για ριζότο
1,25 λίτρο χυμό τομάτας
2 φέτες ψωμί
4 κουταλιές pesto λιαστή ντομάτα
4 φιλέτα σολομό (σύνολο 400 g) ή άλλο λευκό ψάρι
 
 
 
Πώς να το φτιάξετε
 
 
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το λάχανο.
2 Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse, το κρεμμύδι και το λάχανο. Τηγανίζετε για 3 λεπτά, και προσθέτετε το ρύζι. Μετά από 2 λεπτά προσθέτετε το χυμό τομάτας. Αφήνετε να βράσουν και χαμηλώνετε στην ελάχιστη θερμοκρασία. Αφήνετε το ριζότο να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά.
3 Στο μεταξύ, περνάτε το ψωμί από το μπλέντερ για να γίνει ψίχουλα. Ανακατεύετε τα ψίχουλα με 2 κουταλιές Βιτάμ Culinesse και 3 κουταλιές pesto λιαστής ντομάτας.
4 Αλείφετε ένα ρηχό ταψί με λίγο Βιτάμ Culinesse. Βάζετε τα κομμάτια του ψαριού πλάι-πλάι και τη λιαστή ντομάτα από επάνω. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.
5 Προσθέτετε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1 κουταλιά pesto στο μαγειρεμένο ριζότο. Σκεπάζετε το ριζότο και το βάζετε στην άκρη για 1 λεπτό.
6 Μοιράζετε το ριζότο σε 4 ζεστά πιάτα με το ψάρι στο πλάι.
 
 
Το λάχανο μπορεί να αντικατασταθεί από κολοκύθια ή πράσα.
Θερμοκρασία 180 °C
Χρόνος Ψησίματος10'


 
 
 

 

Πώς να φτιάξεις το τέλειο burger 

Πώς να φτιάξεις το τέλειο burger

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι όταν άνοιξε πριν μερικά χρόνια το Burger Joint στη Γλυφάδα, άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο κοιτούσαμε το burger. Σε μία περιοχή που αγαπά το αμερικάνικο φαγητό και είχε μάθει πολλά χρόνια πριν να εκτιμά την αξία ενός γευστικού burger, προστέθηκε ένα μαγαζί που διέφερε πριν από όλα στη φιλοσοφία του.
Το burger στο Burger Joint, από ένα απλό Cheeseburger μέχρι το Hangover, το Duke, το Umami και όλες τις εμπνεύσεις από κάθε γωνιά του πλανήτη, φτιάχνεται βασισμένο στις ίδιες αξίες που έφερε μαζί του από την Αμερική ο σεφ Γιώργος Παπακώστας και έδωσε εξαρχής σε όλο τον κατάλογο.

Αφήσαμε τον ίδιο να μας μιλήσει για το τέλειο burger. Αυτό του Burger Joint

Δείτε το video εδώ :
Πώς να φτιάξεις το ιδανικό burger by Burger Joint




                                                                          
 ΣΑΜΑΛΙ


Υλικά

2 και 1/2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό (500 γραμμάρια περίπου)
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουπάκια γιαούρτι αγελαδινό
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου κοπανισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
αμύγδαλο φιλέ για το γαρνίρισμα

για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/3 κούπας γλυκόζη
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα Χίου και το μπέικιν πάουντερ.

Βήμα2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη σόδα και κατόπιν, τα προσθέτουμε στο μείγμα με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα πολύ καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.

Βήμα3

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί διαστάσεων 28*38 και στρώνουμε την επιφάνεια με ένα βρεγμένο κουτάλι.

Βήμα4

Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 2-3 ώρες και κατόπιν, ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.

Βήμα5

Ενώ ψήνεται το γλυκό μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά.

Βήμα6

Μόλις ψηθεί το γλυκό μας με ένα πινέλο αλείφουμε πάνω το λιωμένο βούτυρο και κατόπιν, με ένα ξυλάκι για σουβλάκια το τρυπάμε σε όλη την επιφάνειά του. Σιροπιάζουμε το γλυκό κουταλιά κουταλιά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα7

Όταν κόψουμε το γλυκό σε μερίδες βάζουμε από ένα κομματάκι αμύγδαλο φιλέ στο κάθε κομμάτι.


Καλή επιτυχία .....

Η Αρθρογράφος : Ρούλα Χαλβατζάκη




Κοτόπουλο στον ατμό

Υλικά συνταγής (4 άτομα)
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
μανιτάρια πλευρό τους κομμένα σε μικρά κομμάτια
4 φέτες μπέικον καπνιστό κομμένο σε κομμάτια
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη ή αποξηραμένη
1 κλωνάρι θυμάρι
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ
1 κουταλάκι πάπρικα
1/2 φλ. κρασιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτιά κρέμα γάλακτος light των 200gr. (προαιρετικά)

Για την μαρινάτα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κοτόπουλο αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια . Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το κάρυ, το θυμάρι, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αρκετά καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα και απο τις δύο πλευρές. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές σε κομμάτια, τα μανιτάρια και το μπέικον και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν. Δυναμώνουμε την φωτιά, ώστε να ψηθούν καλά τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσουν αποσύρουμε από την φωτιά.Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και κρέμα γάλακτος στο τέλος λίγο πριν αποσύρει από την φωτιά. Το κοτόπουλο μπορεί να συνοδευτεί με αρωματικό ρύζι.

Χρόνος προετοιμασίας: 45-60 λεπτά

Καλή Επιτυχία!!!

Η Αρθρογράφος: Φανή Πολύχρονου

0 σχόλια to “ΣΥΝΤΑΓΕΣ”

Δημοσίευση σχολίου

 

Komitis News Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger Templates